Dag 01: Rotterdam–Alicante–Barbarroja

IMG_8781

Het plan is om rond 14:00 uur te vertrekken naar Rotterdam. Parkeerplek heb ik gister-avond al via internet geregeld.

Als ik de koffers wil gaan inladen, kom ik er achter dat ik net die ene koffer heb gepakt, die niet op slot kan Bedroefde emoticon. Gelukkig hebben we tijd genoeg en pak ik alles in de vorige jaar gekochte koffer, die wel op slot kan.

IMG_8782We komen zonder problemen aan op Rotterdam Airport, waar ik Marijke met de koffers afzet en zelf de auto ga parkeren.

Ik loop op mijn gemak terug naar de vertrekhal. Door de wind die er waait, voelt het kouder aan dan de 8 graden die het op dat moment is.

 

IMG_8783

Het is inmiddels 15::30 uur en we kunnen gelijk gaan inchecken. Als we in de rij staan, hoor ik iemand zeggen dat je in een andere rij, alleen je bagage kunt inchecken.

IMG_8773

Nu hebben we extra betaald voor onze stoelen, maar ik blijk nog niet ingecheckt te hebben; dit blijkt in de vertrekhal simpel te kunnen door je boekingsnummer in te toetsen. Als we dat gedaan hebben, kunnen we de koffer inchecken, waarna we op ons gemak een paar tijdschriften kopen.

Als we in de rij staan om te kunnen boarden, hoor ik ineens naast me iemand zeggen “je bent zeker te druk nu” en pas als hij dat nogmaals herhaalt, kijk ik hem aan en is het Cor Hoogedoorn, voormalig staf AD en ex-collega bij Cadans Verhitte emoticon.

Het vliegtuig vertrekt met enkele minuten vertraging om 16:50 uur richting Alicante. Marijke leest een tijdschrift en ik kijk een paar afleveringen van Cops en een aflevering van Rail Away.

IMG_8784IMG_8785

De vlucht verloopt voorspoedig en de verwachting is dat we om 19:00 uur op Alicante Airport zullen landen.

Als ik de bekertjes die we kregen om onze Ice tea uit te drinken aan de stewardess wil geven, stoot ik mijn blikje om en dat belandt op de man die naast mij zit Bedroefde emoticon. Ik bied gelijk aan de stomerijkosten te betalen, maar daar wil hij niets van weten. “Ben je gek” zegt hij tegen mij, waarop ik hem gelijk toevoeg: “We gaan toch niet persoonlijk worden”? Knipogende emoticon.

IMG_8786

IMG_8789IMG_8791

IMG_8792

Als we geland zijn, moeten we een minuut of 10 wachten op onze koffer en dan kunnen we, net als vorig jaar, zonder controle van de douane, naar buiten, waar Fien en Aart ons al staan op te wachten.

Het verlaten van de parkeergarage levert nogal problemen op en als Aart het kaartje meerdere keren en op verschillende wijze, zonder resultaat, in de auIMG_8787tomaat heeft gestopt, kiest hij voor een ander poortje, maar ook daar werkt het niet. We zien dat anderen ook problemen hebben, waarop Aart contact zoekt met een employee en dan gaat eindelijk de slagboom open.

Het is inmiddels nagenoeg donker en de rit naar Barbarroja duur ongeveer 45 minuten. We drinken gezellig een borreltje en Fien heeft lekkere kaas, rauwe ham en toastjes.

Het is uiteindelijk even na middernacht als we gaan slapen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dag 01: Rotterdam–Alicante–Barbarroja

  1. Soepel verlopen allemaal. Geniet ze.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s