Dag 04: Hondon de las Nieves

Het belooft vandaag een prachtige dag te worden; het is nog maar 8:30 uur en het is al 15° Celsius.

         IMG_8833IMG_8831

We zijn allemaal druk doende met de iPad, terwijl we gezellig een kopje koffie drinken. Opeens komt er een enorme windvlaag en die is zelfs zo krachtig dat een stoel zo maar de veranda afwaait. Het kunststuk dat Aart ooit maakte van afvalhout staat stevig in de grond en overleeft deze windvlaag probleemloos.

        IMG_8834                IMG_1618

Het is 11:15 uur als we in de auto stappen en op weg gaan naar Hondon de las Nieves. Aart en ik gaan even bier halen, terwijl Fien en Marijke even naar de supermarkt gaan.

IMG_1620IMG_1621

IMG_8836

Als Fien haar ringen, die gemaakt zijn, heeft opgehaald, lopen we even over de plaatselijke markt heen. Het is geen grote markt en hij bestaat voornamelijk uit groente, fruit, planten en kledingstalletjes.

Als we het voor gezien houden, is het tijd om op een terrasje wat te gaan drinken. Ondanks dat het net geen 12:00 uur is, kies ik voor een koud biertje, terwijl de rest het keurig houdt bij water met bubbels en een schijfje citroen Knipogende emoticon.

IMG_8839IMG_1623

Op het pleintje staat een splinternieuwe politieauto; de banden zijn zelfs nog glimmend zwart. De auto trekt nogal wat bekijks. Marijke oppert nog dat hij natuurlijk ingewijd moet worden en dat er daarom zo veel volk op afgekomen is Sarcastische emoticon.

IMG_1622

Maar, zoals wel vaker, lijkt Marijke het bij et juiste eind te hebben, als er een pastoor of priester ten tonele verschijnt, die de aanwezige, waaronder 4 politieagenten, hartelijk de hand schudt. Alle deuren en de kofferdeksel worden geopend en dan start een ritueel dat vanaf de terrassen, onder een luid “stttttttt…..”gevolgd wordt.

IMG_1628         IMG_1630

De priester haalt, nadat hij zijn zegeningen heeft uitgesproken, een draagbare wijwaterkwast uit een soort van beschermfolie te voorschijn, waarna het voertuig rijkelijk besproeid wordt. Na een oorverdovend applaus van het aanwezige publiek, worden er nog wat foto’s gemaakt.

IMG_1631IMG_1635

IMG_1637

Voor ons tijd om terug naar de auto te gaan, waarna we weer richting Barbarroja rijden. We drinken op het terras nog wat en eten vervolgens een broodje.

IMG_8843IMG_8840

Het is inmiddels bijna 25° C en we verkassen naar de achterzijde van het huis, bij het zwembad, waar we wat meer wind hebben. Het uitzicht blijft verschrikkelijk mooi.

         IMG_1639            IMG_8844

IMG_1638

Het is inmiddels 17:30 uur als Fien met hapjes en drankjes komt. Zo heeft zij de puur natuur honing uit de streek, die vanmiddag door Herman is gebracht, op geitenkaas gedaan en dat is smullen.

IMG_1642IMG_1643

Aart en ik maken gewapend met ons fototoestel, nog een rondje door de tuin om wat shots te maken van de amandelen, tegen de azuur blauwe hemel.

         IMG_1649           IMG_1651

Ook maken we wat macro shots van de overal aanwezige bloemen.

IMG_1657IMG_1661

IMG_1665IMG_1666

We drinken nog gezellig een borreltje en gaan om 19:00 uur naar binnen.

IMG_1688

We eten vanavond thuis en Fien heeft een heerlijke ovenschotel gemaakt met witlof, gehakt, champignons, ui, knoflook, blokjes spek en aardappelen.

         IMG_8845        IMG_8846

Nadat we koffie hebben gedronken, kijken we naar het journaal en dan begint de voetbalwedstrijd Nederland – Turkije. Het kan mij niet boeien en ik speel met Marijke Wordfeud.

Omdat ik toch weer last heb van mijn rug en vannacht de zomertijd ingaat, waardoor we een uur slaap “verliezen, besluit ik in de rust van de wedstrijd, het voor gezien te houden. De rest blijft uiteraard zitten en kijkt het voetballen af Verhitte emoticon.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s