Dag 07: Murcia, Part I

Het wordt een beetje eentonig, maar ook vandaag staan we om 8:00 uur op. Fien en Aart hebben vandaag een afspraak in Aspe en Marijke en ik gaan met de auto van Fien naar Murcia.

Nu rijd ik pas sinds 2 maanden in een automaat, maar klaarblijkelijk is dat al lang genoeg om te vergeten hoe een schakelbak werkt Sarcastische emoticon. Ik schakel en er gebeurt als ik de koppeling laat opkomen, dus helemaal niks en dat is wel balen; als Aart erbij komt, blijkt de motor te zijn afgeslagen en dat heb ik niet eens gehoord Verlegen emoticon. Met het schaamrood op de kaken rijd ik naar de CV-845, waar  een stopbord staat en daar vergeet ik dus bijna de koppeling in te trappen Woedend Verlegen emoticon. Gelukkig kan in nu kilometers doorrijden, zonder te hoeven stoppen Knipogende emoticon.

Aart heeft een prima beschrijving gegeven, die ons via Masicvenda, Fortuna naar de snelweg A7, richting Murcia brengt. Daarna moeten we de eerste afslag pakken en de borden volgend die leiden naar Estadio Nueva Condomina, het stadion van Real Murcia en het daar vlak bij gelegen Nueva Condomina, waar we op de tram kunnen stappen, die ons voor 1 euro naar het centrum zal brengen.

Als we de afslag naar Fortuna hebben genomen, kom ik er achter dat ik zojuist mijn laptop in de slaapkamer heb gelegd, maar dat daar mijn SD-kaartje nog in zat, dus ik kan nu met de Canon geen foto’s maken Sarcastische emoticon. Dit lijkt niet mijn dag te zijn, dus onderweg maar goed opletten dat er niet iets onherstelbaars gebeurt.

We komen zonder problemen op de A7 en gaan er bij de eerste afslag af en dan ben ik even het spoor bijster op de rotonde en pak ik uiteindelijk de verkeerde afslag. Het duurt zeker 5 minuten voordat we ergens kunnen draaien. Ik neem nu wel de goede afslag, waardoor we parallel aan de A7 rijden en het duurt niet lang op we zien het stadion, het winkelcentrum en de tram. We parkeren de auto en dat kost dus helemaal niks!

Als we kijken hoe we aan kaartjes kunnen komen, komt de trambestuurder vragen of hij kan helpen en hij zorgt er niet alleen voor dat we kaartjes krijgen, hij legt ook uit hoe de controle werkt. Voor in totaal € 2,80 mogen we plaats nemen in deze moderne tram.

IMG_8900IMG_8901

We hebben geen idee waar we uit moeten stappen en na ongeveer 45 minuten komen we bij het eindpunt van deze tram en dat is de Universiteit van Murcia. We zijn niet de enige mensen die blijven zitten en kunnen nu ongestoord de andere zijde van Murcia aan ons voorbij zien gaan. Als we een grote rotonde met fontein passeren, denkt Marijke dat dit het centrum wel eens zou kunnen zijn en stappen we uit.

IMG_2033

We lopen een eindje en dan zie ik een geldautomaat en dat komt mooi uit, want ik moet pinnen. Het is, zoals al eerder gememoreerd, vandaag niet mijn dag, want er komt geen geld uit. Een paar honderd meter verderop is weer een geldautomaat en nu kan ik wel probleemloos geld krijgen Bedroefde emoticon. Als we verder lopen, zien we aan onze rechter hand een kerk of in elk geval een gebouw dat op een kerk lijkt en lijkt Marijke gelijk te hebben. Gelukkig kan ik met de iPhone nog foto’s maken.

IMG_8902       IMG_8903

       IMG_8905        IMG_8904

Als we 2 politieagenten tegen het lijf lopen, vraag ik hen of zij weten waar ik een kaartje voor mijn fototoestel kan kopen en zij vertellen mij dat er veel Chinese winkeltjes zijn, maar dat de kwaliteit van hetgeen zij  verkopen niet altijd even goed is, maar hier vlakbij zit een El Corté Ingles en daar vinden we vast wel wat we nodig hebben.

IMG_8906IMG_1974

Nadat we er bijna voorbij gelopen zijn, duurt het in de winkel nog even voor we gevonden hebben hoe we één etage naar beneden kunnen, maar dan lukt het me om voor € 18,90 een 32 GB SD-kaartje van het merk Silver HT te kopen met een snelheid 10; precies wat ik nodig heb.

Als we de winkel uitkomen, gaan we eerst terug naar het pleintje waar we zojuist waren, om wat te drinken en te eten.

IMG_1983IMG_1981

We willen nog niet uitgebreid eten, maar een glas bier met een tapas gaat er best in en waar we gaan zitten, betaal je voor dit lekkers slechts € 1,50. De glazen op onderstaande foto waren vol toen ze gebracht werden Knipogende emoticon.

IMG_1987IMG_1991

We gaan te voet verder met onze ontdekkingstocht door Murcia. Er zijn hier op korte afstand een aantal schitterende gebouwen, waarvan de meeste volgens mij een kerkelijk doel hebben of zelf een kerk zijn.

IMG_1995       IMG_1997

           IMG_1999         IMG_1998

We komen op een soort van plein uit, waar we links een hele grote kerk zien; op het plein zelf staan heel veel opvallend blauwe stoelen opgestapeld; waarschijnlijk is er ter gelegenheid van Pasen, dit weekend, een optreden.

IMG_2026

IMG_2020IMG_2022IMG_2019

IMG_8907IMG_2030

IMG_2016

Aan het einde van de straat gaan we links af en komen dan uit bij druk bereden weg, waar ook de bus rijdt. Er zijn hier wat waterpartijtjes en dat levert leuke foto’s op.

IMG_2032IMG_2035

IMG_2038

De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 32° C, een temperatuur die we in Nederland zelfs hartje zomer, maar zelden bereiken Knipogende emoticon.

IMG_2046IMG_2048

We lopen kris kras door wat straatjes en komen dan ineens uit bij een arena, waar stierengevechten worden gehouden Sarcastische emoticon.

IMG_2051IMG_2064

IMG_2057

En dan zijn we uiteindelijk weer bij het pleintje, waar we eerder vandaag tapas hebben gegeten. Het terras waar we willen gaan zitten, heeft geen plek meer en waar plek is, willen we eigenlijk niet zitten en daarom besluiten we naar een terras te gaan, midden op straat, waar we eerder vanmiddag ook al hebben gelopen.

We gaan in de schaduw zitten en bestellen een kleintje bier voor Marijke en een grote voor mij en gaan dan op de kaart op zoek naar een broodje of tapas.

IMG_2067

IMG_2069IMG_2068

Het wordt uiteindelijk een sandwich met gegrilde karbonade, kaas en zwarte olijven. Een prima combinatie.

IMG_8911

Als we hebben afgerekend, lopen we terug naar het pleintje en daar bestellen we een heerlijk yoghurt ijsje. Marijke neemt er kiwi en nootjes bij en ik een soort lemoncurd met koekkruimels en verse aardbeien.  Dit is werkelijk genieten, zo lekker Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_2075         IMG_2076

Het loopt inmiddels tegen 16:00 uur en we besluiten richting tram te lopen. Onderweg komen we een prachtige menukaart tegen bij een van de restaurant, de aankondiging van The Second Best Exotic Marigold Hotel, part II en een mooie combinatie van beelden.

IMG_2079IMG_2080IMG_2078

Terwijl we op de tram wachten, zie ik 2 Spaanse dames, die gekleed zijn zoals wij in Nederland in de herfst lopen en hier is het momenteel 32° C

IMG_2084IMG_2087

Het duurt niet lang voordat de tram komt, die ons zal terugbrengen naar Nuevo Condomina.

IMG_2088

IMG_2090IMG_2089

We besluiten nog even in het winkelcentrum te gaan kijken en als ik het bruggetje overloop en een foto maak, hoor ik een vreselijk gegil en zie ik dat 2 katten achter elkaar aan zitten. De rode kat is duidelijk de mindere van de 2 en de zwarte kat, speelt als het ware met hem, maar uiteindelijk lukt het de rode kat te ontsnappen door in een gat in de muur te springen, waarna de zwarte kat het nakijken heeft.

IMG_2096IMG_2101

We lopen maar een klein stukje door het winkelcentrum, want vandaag was een zware dag voor Marijke. Bij de Apple Store koop ik een nieuwe beschermhoes van Logitech, voor mijn iPad, waarna we terug lopen richting auto.

IMG_2104IMG_2107

IMG_2108

IMG_2111IMG_2113

De rit terug duurt nog geen 45 minuten, waarna we de auto van Fien even aftanken bij Paco. Bij thuiskomst drink ik een ijskoud biertje en Marijke neemt een glaasje rosé.

Ik zie een berichtje van Nick, dat hij is opgenomen in het ziekenhuis, maar als we het goed lezen, blijkt niet hij, maar onze kleindochter Dhara met een vervelend buikvirus en daarmee gepaard gaande uitdrogingsverschijnselen, opgenomen te zijn. Zij moet in elk geval een nacht in het ziekenhuis blijven en Diana zal bij haar op de kamer blijven slapen; de verwachting is, dat Dhara morgen weer naar huis mag. Blijft altijd lastig voor een ouder, een kind te zien lijden en er zelf niks aan te kunnen doen Bedroefde emoticon. We kunnen allemaal niks doen; we moeten er op vertrouwen dat de dokters in het ziekenhuis Boven het IJ, alles zullen doen om onze kleine schat weer beter te maken.

Dhara

Fien heeft vanavond weer heerlijk gekookt: Patatas Brava met kippenhaasjes en sla; een koningsmaaltijd. Omdat het nog steeds heerlijk is, eten we buiten. Als de zon ondergaat, levert dat nog wat mooie plaatjes op.

IMG_8916IMG_8913

We drinken koffie en dan pakt iedereen zijn iPad op en Fien gaat verder met haar borduurwerk. Rond de klok van 23:00 uur, gaan Marijke en ik naar bed, waar we nog even lezen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Dag 07: Murcia, Part I

 1. johansijo zegt:

  Mooi blog en plaatjes van Murcia Ruud. Hopelijk wordt de kleine gauw uit ’t ziekenhuis ontslagen. Lekker genieten samen! Groeten

  Like

 2. Timon zegt:

  Heerlijk leven zo hoor Ruud en Marijke! Ik zou lekker blijven. Beterschap voor Dhara.

  Like

 3. Timon zegt:

  O, en van harte gefeliciteerd met je verjaardag 🙂 vanuit een even warm en zonnig Dacca!

  Like

 4. Katrien zegt:

  Murcia hebben we indertijd niet gedaan, maar lijkt toch erg gezellig en gevarieerd te zijn! goede tip!

  Like

 5. Marijke Doffer zegt:

  En….? Is de kleine meid weer thuis? Hoop het van harte voor haar, haar ouders en de rest van de familie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s